Rommelhond release "Eindelijk Vrij" zondag 20-12 via live-stream

Eigenlijk had de presentatie van de LP ‘Eindelijk Vrij’ van Rommelhond 20-12 gepresenteerd moeten worden in De Piek in Vlissingen. In plaats daarvan is er nu een live-stream op facebook vanuit de studio. 

Frontman Erik Vandenberge gooit met Rommelhond het roer om naar akoestisch en Nederlandstalig. Maar eigenlijk is de aanleiding voor de transformatie van Crappydog naar Rommelhond een verdrietige. In 2013 keerden Crappydog bandleden Arnoud Brinkman (saxofoon) en Peter van Liere (drummer) niet terug van hun reis naar het Noorderlicht met het schip de Warnow. Met hen is Crappydog verloren gevaren. Het eerste lied en tevens titel van de plaat ‘Eindelijk vrij’ is dan ook voor hen.

De LP werd opgenomen, gemixt en gemasterd in het 'Houtje Touwtje Strogebouwtje' in Breda een project van Eric. Bij de grafische werkplaats RAAF werden alle platenhoezen door de bandleden handmatig gezeefdrukt, gestempeld en genummerd. Op die hoes prijkt een illustratie van de Vlaamse kunstenaar Randall Casaer. Rommelhond heeft ook het gedicht ‘Liegen’ van hem omgezet in muziek en op de plaat gezet.

De plaat nu op Beduidend.com te bestellen.

 

Rommelhond release "Eindelijk Vrij" zondag 20-12 via live-stream