Over Beduidend

De drijvende kracht achter Beduidend.com is Dennis Sommeijer. Normaal besteedt hij bijna al zijn vrije tijd aan het programmeren van popfestival Klomppop in Zeeland. Met corona zit daar even de rem op en tijdens de lockdown begon hij met het online verkopen van tweedehands cd's en vinyl. Heel leuk om mensen blij te maken met zeldzame Telstar-singeltjes van Johnny Hoes maar hij merkte dat hij meer voldoening haalde uit een enthousiast gesprek over een cd van garagerock-band traumahelikopter op het Excelsior-label.  

Van het één kwam het ander en nu stort hij zich met passie op Beduidend.com. Hij beheert de winkel zoals hij een festival zou programmeren en schotelt alleen artiesten voor waarvan hij denkt dat ze een podium verdienen bij jou als indieliefhebber.

 

Wat is indie eigenlijk?

Indie is een verwaterde en misschien ook wel misbruikte term die verbonden is met de cultuur van artiesten die onafhankelijk opereren van grote platenmaatschappijen. Dat betekent alleen niet dat er geen goede indie-muziek bij majors wordt uitgebracht of dat alles wat niet bij een major of in eigen beheer wordt uitgebracht indie is. Lange Frans heeft ook een onafhankelijk label bijvoorbeeld. 

Beduidend.com noemt zich een online indie record store en dat betekent voor ons dat we items in de winkel verkopen van alternatieve artiesten die verbonden zijn met de Nederlandse en Belgische indiecultuur zoals we die tegenkomen op festivals als Best Kept Secret, Left Of The Dial, Grauzone, Misty Fields, Grasnapolsky en Le Guess Who? of besproken wordt in media als The Daily Indie, 3voor12, Dansende Beren, Chaos Magazine en Indiestyle.be.